صنایع بورسی استحصال روی در تیر امسال نسبت به متوسط ماهانه فصل بهار، با وجود گرما و افزایش قابل توجه اوج بار مصرف برق، 3.2 درصد برق بیشتری دریافت کردند.
بررسی 7 صنعت فعال بورسی حوزه تولید فلز «روی» بیانگر آن است که این صنایع در بازه زمانی تیرماه 1402 مجموعا 41 هزار و 656 مگاوات ساعت برق مصرف کردند.
این آمار در شرایطی است که در 3 ماهه ابتدای سال جاری مصرف برق این 7 صنعت فعال حوزه روی به 121 هزار 99 مگاوات ساعت میرسد و متوسط ماهانه مصرف برق این صنایع در فصل بهار 1402 40 هزار 366 مگاوات ساعت بوده است.
بر این مبنا با وجود افزایش قابل توجه مصرف برق در تیرماه همزمان با فرارسیدن اوج گرما، تامین برق صنعت روی نسبت به متوسط ماهانه بهار 1402 نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش 3.2 درصدی را نیز تجربه کرده است.
بیشترین رشد مصرف برق صنعت روی در تیرماه نسبت به متوسط ماهانه فصل بهار مربوط به شرکت صنعتی و معدنی کیمیای زنجان گستران با رشد 69.2 درصدی مصرف برق است، همچنین شرکتهای روی زنگان، ذوب و روی اصفهان نیز رشد 6.1 درصد و 13.8 درصدی مصرف برق در بازه زمانی مذکور را ثبت کرده و شرکتهای معادن بافق، کالسیمین و کسترش صنایع روی ایرانیان نیز مشابه مدت قبل برق دریافت کردند.
*برق لازم برای جهش تولید صنایع تامین شد
در این راستا، محمدسعید مهری، کارشناس اقتصاد انرژی معتقد است: تامین برق پایدار متناسب با نیاز صنعت سبب شده تا زمینه لازم برای جهش تولید صنایع فراهم شود.
*5 درصد روی دنیا در ایران است
صنعت روی از پرکاربردترین فلزاتی است که در ایران کاربرد تولید ورق گالوانیزه را برعهده دارد. ایران با داشتن ۱۱ میلیون تن روی، ۵ درصد از ذخایر روی دنیا را به خود اختصاص داده است اما کمتر از یک درصد روی دنیا در ایران استحصال میشود.
همچنین بر اساس اعلام توانیر، تامین انرژی برق صنایع در تابستان جاری نسبت به سال 1401، 13 درصد افزایش را تجربه کرده است.