به گزارش نوادنویس، تهران، پایتخت پرجمعیت ایران، با چالش جدی فرسودگی بافتهای شهری دست و پنجه نرم میکند. این ابرشهر که قلب تپنده اقتصاد و فرهنگ کشور محسوب میشود، اکنون با معضل بزرگی روبروست که زندگی شهروندان را تحت تأثیر قرار داده است.
https://shishdong.com/blog/booksell/viewandbuy
حسین جنتی، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران، در گفتگویی صریح و شفاف، پرده از واقعیت تلخی برداشت. وی با اشاره به آمار نگرانکنندهای اعلام کرد که بیش از 166 هزار هکتار از بافتهای شهری در سراسر کشور فرسوده و ناکارآمد هستند. اما نکته قابل توجه این است که از این میزان، حدود 13 هزار و 227 هکتار در استان تهران قرار دارد. این بدان معناست که 8 درصد از کل بافتهای فرسوده کشور در پایتخت متمرکز شدهاند.
این آمار نگرانکننده، زنگ خطری جدی برای مسئولین و شهروندان تهرانی است. بافتهای فرسوده، علاوه بر اینکه چهره شهر را نامطلوب میکنند، خطرات جدی دیگری نیز به همراه دارند. ساختمانهای قدیمی و فرسوده، در برابر زلزله و سایر بلایای طبیعی آسیبپذیرتر هستند و جان و مال شهروندان را تهدید میکنند.
جنتی در ادامه سخنان خود، به تفکیک بافتهای فرسوده در استان تهران پرداخت. وی اظهار داشت که از مجموع 13 هزار هکتار بافت فرسوده، 7387 هکتار به بافتهای فرسوده متعارف و 5840 هکتار به سکونتگاههای غیررسمی اختصاص دارد. سکونتگاههای غیررسمی، مناطقی هستند که به صورت خودجوش و بدون برنامهریزی شکل گرفتهاند و اغلب از زیرساختهای شهری مناسب بیبهرهاند.
اما آیا راهی برای نجات تهران از این بحران وجود دارد؟
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران، با اشاره به برنامههای دولت برای نوسازی بافتهای فرسوده، ابراز امیدواری کرد. وی اعلام کرد که بازآفرینی شهری در دستور کار قرار گرفته است و تلاش میشود تا با نوسازی بافتهای فرسوده و ایجاد فضاهای شهری جدید، زندگی در این مناطق رونق بگیرد.
جنتی تأکید کرد که ساخت و تولید مسکن در بافتهای فرسوده، یکی از اولویتهای اصلی دولت است. وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای این برنامهها، بتوان چهره تهران را تغییر داد و زندگی را برای شهروندان تهرانی آسانتر و ایمنتر کرد.
سخن پایانی
بحران فرسودگی بافتهای شهری در تهران، یک مسئله جدی است که نیازمند توجه و اقدام فوری است. با همکاری دولت، شهرداری و شهروندان، میتوانیم این چالش را پشت سر بگذاریم و تهران را به شهری زیبا، ایمن و پویا تبدیل کنیم.